Mot Gotland

orsdagen 16 Juli

Äntligen sommar. Vi packar ihop det sista inför resan och åker ut och hämtar husbilen vid tolvtiden. Åker ner till Handen och ICA Maxi och handlar mat. Sedan åker vi till Gasolfyllarna i Jordbro. VI har gjort av med 4 kg gasol sedan den 9 Juli vilket innebär ca 0,5 kg per dygn. Vi har bara kört kylen under den tiden. Gasolfyllarna tar 29 kr per kg vilket är mycket billigare än mackarna. Därefter åker vi ner till Caravanhallen och köper toamedel.

När inköpen är klara åker vi ner till Nynäshamn och parkerar bilen vid färjeterminalen. Vi är ute i god tid så vi passar på att gå bort till Nynäs rökeri och äta lite. Amelie provar på deras delikatess tallrik och Anders bakad potatis med Skagenröra.

När vi ätit ställer vi oss i incheckningskön. Vi är först eftersom det är flera timmar till avgång. Det blir en lång väntan på färjan men som tur är har vi ju hemmet med oss. Så vi spenderar väntetiden med att läsa.

Kvart i åtta kommer M/S Visborg, en 200 meter lång färja som tar 500 bilar och 1650 passagerare. De gör en jättesnabb tilläggning.

Logistiken är otrolig, de lastar samtidigt som de lastar av.

VI hamnar på däck 5 och får backa ut lite mot akterdäck, men det är en av de bästa platserna för det är inte så trångt och vi parkerar precis utanför hissdörren upp till däck 8 där vi har våra platser.

Våra platser är i försalongen så det blir en ganska lång promenad genom korridorerna. På grund av Coronan är det endast 648 passagerare ombord så det är gott om plats. Färjan avgår klockan 2035 och vi går ganska snart ner till restaurangen och äter en enkel måltid. Åter på våra platser märker Anders när han ska uppdatera bloggen att datorn crashat och inte på lite sätt heller. Han håller på hela tiden över till Gotland med att fixa den. Datorn måste återställas till fabrikstandard och ominstalleras.  Så Anders har fullt upp och han är långt ifrån klar när vi anländer Visby klockan 00 00. Snabb avlastning och direkt upp till reningsverket och deras servicestation för husbilar. Så nu har vi färskvatten och tömda avfallstankar. Riktigt bra service från kommunen. Vi ställer oss på Gutebackens ställplats direkt intill. Klockan 0045 står vi uppställda, servade och klara. Betalning gjord, gardiner fördragna och ett glas vin uppslaget. Mycket snabbt fixat. Ska bli skönt få sova.