Mot fjällen

Onsdagen 4 September,                                                                                  

Strålande morgon, klarblå himmel, vindstilla och 5 grader ute, det har säkert varit ner mot noll i natt, men värmen har fungerat så det är riktigt skönt att gå upp och ordna till frukosten. Rullar iväg lite långsamt vid halvelva tiden. Temperaturen stiger snabbt i solskenet och vid lunchdags är det 12 grader så det blir en skön dag.

Passar på att ta ett par bilder på Fågelsjö gammelgård och kyrkan ( Som tydligen är ett världsarv) när jag åker eftersom vädret är mer fotogenikt idag.

Sedan blir det ut på och norrut efter E45. Lite trafik så jag kan hålla 85-90 km/tim och ingen blir upprörd över det. Stundtals går det lång tid mellan mötena och totalt blir jag bara omkörd tre gånger   hela dagen. Här är det ingen stress. Fin tur genom Dalarna, Hälsingland Härjedalen och slutligen till Jämtland. Alla dessa landskap har en liten kant över E45 här uppe, det var nära att jag passerade Medelpad också.

Det är fantastisk natur som jag passerar förbi, skog och fjällsjöar. Så jag blir tvungen ta mig ur bilen ibland bara för att njuta. Bilden nedan tagen med fara för mitt eget liv, tänkte mig inte för när jag stapplade ut på slippriga stenar för att ta bilden, Sedan ska man ju vända sig och komma tillbaka igen, men det gick ju bra. Ska försöka komma ihåg vara försiktigare framöver.

På håll syns fjällen, det ska bli fint komma upp dit om någon dag.

Mycken myrmark med små gölar. Idag vågar man inte gå ut i skogen för jag har sett varningsskyltar för att jakten är igång.

I Sveg har man världen största träbjörn. Den är 13 meter hög, väger 80 ton. Det har gått åt 210 m3 virke samt 570 000 spikar, som bara de väger 4 ton.
Björnen är byggd av 60 cm långa plankbitar till ett självbärande skal som invändigt består av tre plan med ca 70 m² golvyta. Den uppfördes 2003 -2005 som ett landmärke för Sveg och Härjedalen.

Åker upp till Svenstavik och ställer mig på ställplatsen som centrumföreningen så fint har ordnat. Här finns el, färskvatten, tömning av grå, svart vatten samt sopor. Allt men behöver. Ett service stopp kostar 100 kr och övernattning som jag gör blir 200 kr.

Det grånar till under eftermiddagen och väderprognosen spår frisk vind och regn till natten. Så det märks att hösten är på väg.