Mot Dalarna

Tisdagen 24 Juli

Varmt som bara den även om vi haft kuling i sovrummet från den fläkt Amelie satt upp vid fotändan av sängen. Ordentligt hygienpass med dusch och rakning.
När hygienen är klar och vi känner oss i form vid halvtolv tiden så ger vi oss iväg igen.

Åker iväg på semestertomma vägar, först Essingeleden och sedan E18 mot Enköping. Vi åker ner och ställer oss i gästhamnen. Det finns 6 platser med el på gaveln av magasinet men de är upptagna så vi ställer oss längsmed kajen och hoppas att någon ska flytta på sig. Vi väntar en timme men sen ger vi upp och går och betalar för en plats utan el och sedan sätter vi oss och tar en öl respektive en Aperol. Kanonställe 80 kr utan och 100 med el. Toa och dusch samt tvättmaskin och tumlare ingår i priset. Krogen ligger 10 meter från bilen så man kan inte klaga på avståndet.

Hinner bara smutta på ölen så ser Amelie att de börjar rulla in kabeln från en bil, så Anders springer dit och frågar om de ska åka. Svaret är ja så vi får en bra plats direkt utanför toa och dusch.

Sätter oss bakom bilen i skuggan och pratar med våra nya grannar. Framåt sextiden går vi tillbaka till krogen och äter en jättegod pasta med räkor och seafood. Vi avslutar måltiden med varsin glass dessert. Har plussat in maten för ägaren så när de serverar glassen är det jätteportioner. Amelie orkar inte få i sig sin, men Anders är ganska hjälpsam helt plötsligt. Tyvärr får vi tekniskt problem så bilden lyckas vi inte föra över till datorn från telefonen. Sladdproblem. Resten av kvällen spenderar vi samtalandes med våra bilgrannar. De har sålt huset och väntar på att flytta in i en liten lägenhet. Dom funderar på att ge sig iväg söderut några månader så vi ägnar kvällen åt att berätta och ge dem tips.