Mot Åland

Torsdagen 30 Maj

Solig fin morgon men lite kallt för att vara 30 Maj, endast 13 grader. Frukost vid halvnio och sedan plockar vi ihop det sista och vid tiotiden ställer vi in väskorna i bilen. Det är mycket bagage eftersom vi lägger in hela sommarens prylar för att under helgen komma på vad som saknas. Vi ger oss ju iväg nästa Onsdag.

Åker Norrtäljevägen norrut, stannar till vid Rosenkälla och köper färska kokosbollar och därefter fortsätter vi kustvägen upp till Grisslehamn dit vi kommer klockan halv ett. Båten går först klockan tre så vi har gått om tid. Vi hamnar först i incheckningskön. I väntan packar vi upp och gör i ordning i bilen. Sedan sätter vi oss och läser, då ser Amelie att ”Basse” och ”Bettan” kommer gående precis framför vår bil. Det blir ett kul återseende. De ska tillbringa helgen på hotellet tillsammans med ett par bekanta.

Eckeröfärjan kommer först vid tjugo i tre och med hamnplan alldeles fylld av bilar så inser vi att vi kommer att bli försenade. VI kör ombord först tjugo över tre, tjugo minuter efter utsatt avgångstid. Färjan avgår först klockan sexton trettiofem. VI går direkt upp till al a  carte restauranten Rospiggen där vi bokat bord.

Amelie får lite vin medans Anders får lite öl eftersom han ska köra senare.

Till Förrätt blir det västerbottenpannkaka med sikrom.


Varmrätten oxfile med potatiskaka och ugnsbakad palsternacka och rödbeta.

Fantastiskt god mat, vi kommer åka fler gånger och äta här och inte av smörgåsbordet. Under middagen ser vi Leif Grefalk, mannen som förvarar husbilen åt oss under vintern, liten värld. Efter maten går vi ner till taxfreen och köper lite vin. När vi går ut från taxfreen springer vi på Leif. Han är ute med en grupp som har campers och de ska ut och åka på Åland. Skepparn kör på som sjutton så vi är bara några minuter sena till Åland. Vi kommer av bland de första. Nu är vädret sämre med moln och kraftig vind. Åker bort till Käringsunds camping och ställer oss. De vill ha 39 EUR för en natt vilket är dyrt men då vet vi att vi har el så värmen kommer fungera under natten och det kommer behövas med tanke på det oväder som är på gång. Käringsund är känd bla annat för att här spelades Vi på Saltkråkan döda viken in. En jättefin plats när vädret är bra. Vi har varit här en gång med husbilen och massor med gånger med båten, senast sommaren 2017. Regnet kommer ganska snart och vi blir sittandes och tittande på TV.