Mariefred

Fredagen 2 Juli

Återigen och solig och fin morgon. Frukost i lugn och ro uppe på ställplatsen i gruvbyn.

De flesta har åkt tidigare så dom slapp betala ställplatsavgift eftersom handelsboden där man ska betala öppnar först klockan tio. Vi stannar däremot kvar till tio och trettio och gör ett besök i handelsboden och betalar avgiften samt köper en ask Emser.

Det blev inga smycken. Åker iväg och tömmer toan, den verkar äntligen tät. Sedan drar vi till Västerås och tankar och sedan fortsätter vi ner till Kvicksund och över Mälaren och vidare till Strängnäs. Letar oss fram till ställplatsen nere i hamnen och tar sista platsen. Efter en stund visar det sig att det är mycket störande trafik hela tiden och antagligen var det därför som den här platsen var ledig, så vi åker därifrån.

Vi åker iväg till Mariefreds camping som ligger vackert vid Mälarens strand. Vi har varit här flera gånger förut men då har det alltid varit off season så det blir spännande komma dit vid högsäsong. Åker ner till receptionen och anmäler oss. Vi har sådan tur att vi får sista platsen.  Inmundigar varsin glass på verandan och ser ut över Mälaren och Mariefreds slott innan vi ställer upp bilen. Det är jättefina stora platser med grus att ställa bilen på och gräs för oss att sitta på- Vi reagerar på att det är nästan bara husbilar inga husvagnar. För ett par år sedan var det övervägande husvagnar på campingarna. Vän av ordning undrar var dessa husvagnar tagit vägen ? –
Amelie tillagar varsin biff, gotländsk färsk potatis och kantarellsås till middag. Mums. Vid sjutiden drar ett litet regn in och vi flyttar in i bilen och tar ett parti Rummy. Idag vann Anders.