Loppislördag i Småland

Lördagen 17 September

Soligt och 15 grader vid frukost, senare växlar vädret och temperaturen sjunker till 13 grader

Åker v47 nordväst ut genom de småländska skogarna. Överallt är det loppisar, varje by och de flesta gårdar verka ha loppis idag, Det verkar som att alla i småland är inblandade antingen som arrangör eller som spekulant, men det gör att det är tomt på vägen. Fantastiskt att vi har så mycket vildmark så nära Europa.

När jag närmar mig Jönköping ser jag en skylt om ställplats, så jag svänger in där för att se vad det är.

En välskött lantgård som har förstått att intäkterna per kvadratmeter är högre för camping än för höodling. Här har man fixat en ställplats för ett tjugotal fordon. När jag kommer är det tomt men framåt kvällen är vi ungefär 10 stycken. Lugn fin miljö mitt ute på landet, det enda som låter är när någon i grannbilarna öppnar och stänger dörrarna.