Le Havre

Fredagen 1 Juli

Solig morgon men ganska snabbt drar det in lite moln. Ställer upp oss i kön för att fylla på vatten och att tömma. Somliga behöver väldigt lång tid för att fixa lite enkla saker. När vi plockar fram kartan förstår vi att vi passerat den plats vi var på väg till som var ett av målen för den här resan. Plage St Jouin de Bruneval. Vi har helt missat den i vår jakt efter ställplatser med el. Beslutar oss för att skippa den och åka vidare ner i Normandi.

Det känns lite konstigt att missa en av platserna som var viktiga besöks punkter.

Åker in till LeClerc i Le Havre och bunkrar upp med mat och dryck. Butiken är ombeskrivligt stor, utbudet är ofantligt. Här är det inte en sorts smör utan här finns hundra sorters smör. Det finns också ett stort utbud av allehanda godsaker i olika former många kräver ugn vilket vi inte har. Spankulerar runt och tittar på vinutbudet och saknar systembolaget med dess informativa skyltar. Den enda informationen här är priset. Vi köper lite blandat vitt, rött och rose så får vi se om det passar oss eller inte.  Eftersom vi är i calvados regionen så åker en sådan flaska också ner i kundvagnen. Inköpet gick på ca 1000 kr vilket måste anses vara billigt med tanke på hur mycket mat, vin, vatten vi fick. Alltihop lastades in i bilen och sedan for vi iväg igen. 

En liten intressant spaning

Infarterna till parkeringen hos LeClerc har infartshöjdsbommar på 2,2 m men bredvid
finns in och utfart utan höjdhinder för dem som inte kommer under.

Hur tänkte man där !

Men det är ju tacksamt för oss eftersom annars hade vi ju inte kommit in ELLER hade ju inte LeClerc fått oss till kunder.

Efter bunkringen åker vi vidare över Pont Normandy, den stora bron över floden Seine.
Trånga gator vackra byar.  

Vi åker till byn Villiers sur mer och ställplatsen där. Här får vi el, vatten och tömning för 13 EUR, precis vad vi vill ha. Önskar fler kommuner ordnade liknande ställplatser. Det är fullt hela tiden och inbringar 1500 kronor per natt utan arbetsinsats

Vi tar en promenad ner till havet oc ser på de få modiga som badar, ingen aning om temperaturen men det är få som badar.

Vi slår oss ner på en restaurant och tar ett glas vin och njuter av friden och ljudet av vågorna. Så här tidigt på säsongen är det lite folk här. Speciellt på en fredag som idag. Vädret växlar stundtals sol och stundtals molnigt men det passar oss precis..

Tillbaka till ställplatsen blir det lite vegetariskt idag igen .

Middag vegetariskt igen

Kvällen tillbringas språkandes med ett par från Gimo som varit ute sedan 1:a maj och är på väg hem nu. De har gjort en sväng ner till Portugal och är på väg hem. Vi är de första svenskarna de ser på länge och de tycker det är kul att ”tjöta” lite. De tillbringar vintrarna i sitt hus i Recife i Brasilien och har nu börjat uppskatta åka husbil i Europa på våren.