Kriminalitet runt oss

Torsdag 20 Juli

Det blev en spännande kväll igår. Strax före klockan 24 började det mullra ordentligt. Insåg ganska snabbt att det var en helikopter som cirkulerade direkt över oss. Tänkte att nu har någon fått hjärtinfarkt eller liknande och att helikoptern kommer för att hämta. Ljudet avtar inte utan helikoptern fortsätter snurra över oss, så Anders går ut för att se vad som står på. Då ser han direkt en massa blåljus, minst 4 fordon borta på macken 150 meter bort och en helikopter som snurrar runt över oss. Efter en stund försöker helikoptern landa på andra sidan viken men lyckas inte utan går närmare oss och landar på parkeringen bakom oss. Då kommer en polisbil med all belysning tänd, både framåt men även åt sidorna ocj kör runt uppe vid kyrkan15 m från oss poliser som springer bredvid med kraftiga ficklampor. De ser kanske mig men jag är tydligen inte vem de letar efter. Går in efter 10 minuter när inget mer sker som jag kan se. Ytterligare 10 minuter senare flyger helikoptern iväg.

I tidningarna och på nätet på morgonen idag kan man läsa:

Två män har anhållits misstänkta för mordförsök efter ett våldsdåd i centrala Filipstad sent på onsdagskvällen.

– En man har attackerats med ett tillhygge och är svårt skadad, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Enligt åklagaren rör det sig om en knivattack.

Attacken ska enligt tidningarna ha skett på gångvägen framför oss, mellan kyrkan och bensimacken, därav att polisen körde och sprang runt där.

Spännande kväll.

Solig och fin morgon efter ha läst om nattens händelser och ätit frukost åker vi iväg mot Karlstad.

Under vägen letar Anders efter bilglasfirmor som kanske kan hjälpa oss med ett stenskott.

Första firman vi kommer till är stängd.

Men Carglas har öppet och vi möts av den mörke mannen från Carglas reklamen.

Han ordnar tid åt oss på eftermiddagen för fixa stenskottet. Så då tar vi en tur runt Karlstad och Hammarö samt åker och mumsar i oss lite asiatiskt på Chop Chop.

När vi kommer till glasverkstan hör vi på radion att det varit en skjutning i centrala Karlstad nära där vi åt lunch. Häromdagen var det en skjutning i Osby när vi var där. Verkar som vi drar till oss kriminalitet.

Hursomhelst Carglas gjorde att kanonjobb med rutan, tyvärr hade ”kändisen” gått hem när vi kom för att hämta bilen så det blev inget kort med honom.

Sedan sätter vi fart österut efter E18 till Kristinehamn där vi svänger ner till Hults sommarhem vid Vänerns strand. Blir mött vid ankomsten av han som har hand omet. Tyärr är alla platser upptagna men han är snäll och klämmer in oss i alla fall lite i bakkant. Trevligt värre.

Varm och fin kväll så vi sitter ute en stund och läser och njuter av utsikten över Vänern.