Korfu

Fredagen 1 November

Vaknar upp ute till havs. Det är ca 45 mil fågelvägen mellan Aten och Korfu så det tar sin lilla tid eftersom vi ju ska ner och runda några öar. Avfärd från Aten 1630 och ankomst Korfu 1230. Vädret är soligt men det blåser lite grann. Det känns i båten och man hör hur det viner.

I inloppet till Korfu hamn ligger ett gammalt fort.

Lägger oss längs med den långa yttre piren i Korfus hamn. Efter att alla ”snören” är på plats så går vi ner och äter lunch. Börjar med grönsakssoppa sedan ”hemgjord” pasta med Seafood för Anders och Hake file kokt i papperspaket åt Amelie. Glass som avslutning. Vi sitter en stund och talar med Kendir en av kyparna som vi kryssat med på Fantasia tidigare. Han ska åka world Cruisen 2020. Tycker det är synd att han inte åker året efter som vi ska göra.
Korfu får vara denna gång. Vi var här för några år sedan och det är en ganska lång promenad in till stan. Blir dock lite lurade av pappren vi fått där det står att man ska promenera in till stan. Sedan visar det sig att det kommer lite bussar strövis. Sitter och läser och njuter av solen och värmen.

Lite senare är det dags för en liten drink uppe vid poolen.

Ikväll ansvarar Harald Wohlfahrt för maten, det är en kock med tre michelin stjärnor.

Vi börjar måltiden med en biff consomme med ravioli.

Följer upp med oxfile med pepparsås. Såsen är perfekt kryddad så man känner pepparsmaken men den tar inte över.

Innan desserten kommer Pasquale, det är en av chefskockarna som vi ska ha på vår world cruise. Han ansvarar för maten till de olika eventen som skall vara. Kul att få träffa honom. Amelie frågar honom bland annat om maten vi ska få men han skrattar bara och säger att det ska bli överaskningar för oss.

När han gått får vi in varsin osttallrik.

Kyparen lyckas övertala oss att beställa glass också. Anledningen var att det var glass au four. Riktigt gott. Så vi var inte jättehungriga när vi lämnade bordet, men inte heller proppmätta.

Efter maten hade kaptenen en liten drink för oss som åker flera gånger. Frikostigt med Prosecco till oss. Befälen drack dåligt, såvitt Anders kunde se innehöll glasen de återlämnade till kyparna lika mycket som de innehöll när de fick dem.

Amelie passade på att ta en svängom med en av de stiliga besättningsmedlemmarna.