Söndagen 21 Maj.

Änne en fin morgon, temperaturen stiger snabbt. Det är söndag så frukosten blir lång innan vi avnjutit Leif GW ´s analyser av kriminalfallen under veckan. Sedan ordentligt fix av bilen med tömning och fyllning för vi ska hem och fixa lite. På tisdag ska Anders ge sig iväg ensam ett par veckor. Därför väljer vi att åka snabba vägen hem, via E22 och E4 istället för att köra småvägar och ta färja över vattendragen.

När vi kommer en bit före Söderköping är det stillastående kö. Det tar ungefär 45 minuter längre än vanligt att passera Söderköping men sedan är det full fart upp till Norrköping och E4.

När vi kommer till Tystberga svänger en massa bilar av. Amelie kommenterar att det är så många som ska dit idag. Efter några minuter förstår vi varför, det är stillastående kö. V rör oss i kanske 2 km/tim. Tror det är en bilolycka och vi letar på nätet för att se om vi kan hitta något om det. Det har varit många svåra olyckor idag men ingen här. När vi köat i nästan en timme går trafikradion in och berättar att det är jättelånga köer på E4 på grund av ett vägarbete i Lästringe. Undrar varför de inte sagt något tidigare vi har lyssnat på radion i flera timmar och vi hittar bakvägarna här. Tillslut kommer vi fram till Lästringe, förstår inte riktigt problemet. Det går från 2 filer till 1 så det är ju bara att köra blixtlåsmetoden och köra på. Men det verkar som många inte kan det och inte heller vet var gaspedalen sitter. När de kommer in på den enfiliga är det bara att köra på. Hastighetsgränsen satt till 70 km/t men de verkar tro att de måste snigla igenom. Tillslut kommer vi i alla fall hem. Enligt GPSn skulle det ta strax under 2 timmar, idag tog det drygt 4 timmar. Nu ska Anders tvätta och gå på styrelsemöten, sedan bär det iväg på tisdag igen. Amelie ska till Stockholm och sitta barnvakt bla.