Klintehamn

Tisdagen 6 Juli

Vaknar upp till en sommarmorgon med växlande vind. Hinner inte klä på oss innan innehavare av rökeriet kommer och förklarar att vi står fel. Vi begriper inte riktigt hur han resonerar och vi försöker få honom förstå att vi betalat för ställplats och att de måste vara hans primära intresse intäkterna inte var vi står. På radio Gotland talar man nästan bara om det otroliga regnväder som varit under kvällen natten och de stora regnmängder som fallit. Vi packar ihop kvickt och ger oss iväg strax före klockan tio.

Vi tar en sväng ut till Herrvik och ser på fiskeläget där. Det finns också en hamnkrog där så till nästa år kanske vi skippar Katthammarsvik och ställer oss i Herrvik istället.

Sedan styr vi kosan mot Visby och ICA Maxi. Amelie går in och bunkrar mat medan Anders håller Corona avstånd sittandes i bilen.

 Åker iväg till tömningsstationen i Visby och sedan mot Klintehamn och Eva. Maja och Pierre har kommit ner under natten. Sitter på baksidan i solen och fikar och pratar. Pierre svalkar sig med fläkten.

Amelie har lagat kyckling och pasta till middag följt av  jordgubbar och blåbär med vispgrädde vispad av Pierre. Till kaffet bjuder Eva på en västindisk rom.

Anders sätter sig i bilen och skriver medans Eva, Maja och Amelie spelar sällskapsspel.