Katthammarsvik

Lördagen 18 Juli

Solig och fin morgon, efter frukost går vi ner till Evas hus. Där leker Pierre och Eva den bredkäftade grodan.

Tackar Eva för den trevliga vistelsen och säger hejdå till dem allihop. Åker iväg österut mot havet.  Majsen växer som sjutton och vallmoblommorna växer i kanten. Jättefint.

På andra sidan vägen växer rågvallmon. Den har en gul fin blomma och när den är mogen så tar man skidan och får de svarta fröna som finns på bergisen. Det är jättevackert med dessa gula fält som Gotland är känt för.

Åker ut till Rone Hamn och där finns en jättefin ställplats med utsikt över havet och endast en bil där. LYCKA. Anders går iväg för att läsa infon om platsen. 240 kr för ingen service alls förutom parkering. Det är det inte värt även om utsikten var fin.

VI rullar småvägar upp till Katthammarsvik, här får vi havsutsikten gratis. Vi hade tur och fick en jättefin plats med fri sikt mot havet.

Direkt vi kommer fram sätter vi oss och läser i skuggan markisen.

Klockan 1500 går vi upp till Katthammarsviks rökeri och äter varsin räktallrik. Hälften rökta räkor och hälften vanliga och till det vitlöksaioli och en flaska vitt. Mycket trevligt på lördags eftermiddagen. Tidigare år har den här krogen haft en mer posch utstrålning och många besökare som försökt se ut som på Stureplan. Idag var det självservering, glest mellan borden och glest mellan gästerna. Det blev en härlig och lugn Lördagseftermiddag.

I enlighet med den nertonade stilen var alla tallrikar skålar av bambu som kastas. Resterna ser mer ut än vad vi fick från början.

Tillbringar resten av dagen läsandes, först utanför bilen med den härliga utsikten mot havet och senare inne när tempen sjunkit.