Karlskoga

Onsdagen 3 maj

Härlig morgon, klarblå himmel, vindstilla men lite kallt. Katten jag såg igår kväll springer förbi idag igen när jag äter frukost. Den är grå så antagligen är det inte den som pojken letade efter.

Vid halvelva bär det iväg. Det ser ut som att man håller på och bygger en ny jättefin ställplats bara 200 meter norr om den jag stått på. Borde vara klar om en vecka som det ser ut. Åker v52 på sydsidan av Hjälmaren. Här är våren senare än hemma, vitsipporna står i full blom men ingen lövsprickning eller ens antydan till det.

Åker upp till Karlskoga och ställer mig på ställplatsen på Boforsudden norr om sjön Möckeln.

Det är en fin välordnad ställplats  och idag är det inte så många där.

Växlande molnighet och 12 grader hittar en läplats på ” felsida” av bilen och där är det riktigt skönt sitta och läsa och se ut över sjön.

Tyvärr kommer mörka moln och det blir kallt så jag får gå in och sätta mig.

Efter middagen får jag en riktig chock. Sitter och ser på nyheterna när det plötsligt kommer ett stort rökmoln från bilen. Springer ut och ser att det kommer från ventilationen till pannan. Slår omedelbart av pannan. Röken känns mer som vattenånga än brandrök och det luktar inget och inne i garaget där pannan är monterad känns det normalt. Låter pannan stå still en timme och sedan tar jag varmvatten som ju borde göra att pannan kyls ner. Återstartar pannan men ställer in lägre vattentemperatur och det verkar fungera.