Julklappsshopping

Lördagen 18 November.

Melodikrysset till frukost.  Lite läsande och halvett var det dags ta en promenad bort till busshållplatsen och en tur in till Albufeira.  Bussturen tar ca 20 minuter och vi får en fin blick över omgivningarna tack vare det. Bussen kostar 33 kr per person dvs ungefär som hemma. Förvånande många passagerare kliver på och alla är i vår ålder eller äldre så egentligen borde bussen ha rullstolslyft. Föraren har uppenbarligen ambitioner bli racerförare så vi får hålla i oss ordentligt, men som Amelie säger så är han säkert tillbaka på tidtabell när vi kommer fram.

Albufeira är en jättemysig stad med en härlig arkitektur. I Portugal verkar man ha en regel om att fotgängare har företräde för vi varje övergångställe vi kommer till så stannar bilarna i god tid.
Överallt så putsas och fejas det, har man inget annat för sig så skurar man och städar. När vi stod och väntade på bussen så hade uppenbarligen en av flickorna i den lokala mataffären inget annat för sig så då satte hon igång och skrubbade markiserna utanför affären. När vi kommit in till Albufeira går vi in i ett köpcentrum.
Det känns lite konstigt med julgranar och julskyltning när vi går i kortbyxor och kortärmade skjortor
.

Efter lite julklappsinköp blir det lunch på en närbelägen restaurang. Pasta med gambas.

Jättegott. Sedan hemfärd med buss till vår lilla bostad. En skön avkopplande arbetsdag på njutningskontoret. Eftersom det är dagen före vilodagen så får vi inte stressa för mycket. Men vissa arbetsuppgifter måste vi göra som att vinda in markisen och ställa undan bord och stolar innan vi kan återgå till att vörda vilodagen.