Ingen social distansering här inte

Torsdagen 21 Maj

Sommaren har kommit, varmt och skönt ute. Vi åker iväg vid halvelvatiden. Först ner till Nyköping för att tömma tankarna och soporna. Sedan drar vi ner mot Norrköping och vidare in i landet.

Vi åker småvägar västerut. Passerar Zinkgruvan som ser ut att ha en jättefin ställplats. Sedan åker vi vidare till Askersund och tittar runt lite. Har aldrig sett så många husbilar på samma plats tidigare. De kommer från alla håll och står överallt. VI tar en liten glasspaus innan vi fortsätter mot Karlsborg. Vi har inte åkt på denna sida av Vättern tidigare. Nu ser man inte så mycket av Vättern. I Karlsborg är det långsam trafik och massor med husbilar. Söker oss ner till Karlsborgs segelsällskaps ställplats, men det är tjockt med bilar där. Har hört mycket om Karlsborgs fästning så vi åker dit. Området är mycket större än vi kunde förstå och dessutom är större delen öppet för allmänheten. Snurrar runt med bilen en stund inne på området.

Fallskämsjägarskolan ligger tydligen här och de har en gammal DC3 uppställd utanför en av byggnaderna.

Soldathemmet ser trevligt ut och de har tydligen ett bra fik, det ser mer ut som en herrgård än en militär byggnad. Mittemot ligger en liten byggnad med Cafe och en gammal lanthandel.

Fästningsbyggnaderna är väldigt imponerande. Inser att det finns massor av intressanta byggnader och saker att bese här, så vi beslutar åka hit framemot hösten när det är mindre besökare här. Det är fint att försvarsmakten låter oss civilister komma in och se en hel del av anläggningarna.

Eftersom det var fullt i Karlsborg siktar vi på Mariestad, där finns en stor ställplats på båtklubbens område. När vi kommer dit finns endast en plats ledig, men ingen el och de som står där är hyggligt påverkade och vill absolut inte dela eluttag, så vi åker vidare.

Åker ner till Hällekis båtklubb, där har Stefan och Lena Gunnarson som vi träffade nere i Falesia vintern 2017 fixat en ställplats. VI får en bra plats men tyvärr ingen el för det står säkert 30 bilar här men endast 4 elplatser. Kommer fram starx före klockan fem så vi har åkt fem och en halvtimme så det är skönt komma till ro och sitta still och se ut över sjön.

Tänder grillen och lägger på revbensspjällen som Amelie förberett hemma och öppnar en flaska Prosecco. När vi sitter där och njuter av drycken ser Anders Stefan cykla förbi. Det blir ett trevligt återseende. VI snackar länge. Stefan berättar att Lena och han startade ställplatsen och de hade fyra platser, nu har det växt till säkert över trettio och nu har båtklubben tagit över. Han ger oss en massa tips på sevärdheter i trakten. Per Morbergs recept på revbensspjällen som Amelie lagat är jättegott. Vi stänger ner all el eftersom vi inte har någon extern laddning. När Anders går och lägger sig slår han på värmen.