Höstlördag i Sörmland

Lördagen 14 September

Fin morgon, eftersom det är lördag blir starten lite långsam eftersom melodikrysset ska fixas innan vi ger oss iväg.

Först åker vi iväg till gasolfyllarna i Nyköping men de har inte öppet på lördagarna på eftersäsong så vi får klara oss ändå. Åker upp mot Majas landställe men hon är inte där. Så vi fortsätter på vägen förbi hennes hus och kommer fram nere i Sjösa där vi hänger på utflyktsvägen.  Stannar till ute i skogen och Amelie tar en svamppromenad. Anders kan ju inte gå så han får snällt vänta i bilen. Amelie kommer tillbaka glädjestrålande glad med blodriskor och trattkantareller. Nu vet vi ett jättebra trattkantarell ställe som vi kan åka till senare när de blivit lite större.

När Amelie återkommit sticker vi iväg till Skanssundet och campingen där, vi väljer att ställa oss på sidan mot farleden. Då får vi ju se en del båttrafik och vi kan hålla koll på färjan över till Södertörn. Alternativet hade varit att stå på sidan in mot hamnen men där är det inte alls samma liv så här års.


Direkt sätter Amelie igång med svamprensningen, Anders lite irriterad på husvagnsägarna som ställt sig med påkopplad bil och husvagn tvärs över flera platser. Ställplatserna är ju till för husbilar och en bil en plats nu tar de ju upp flera platser och borde analogt betala för det, inte som nu komma och säga till oss att vi kan ju kanske knö in oss emellan.


Som liten appetizer före varmrätten blir det blodrisksmörgås och Prosecco, otroligt gott. Skogens guld säger Amelie.

Som huvudrätt serverar Amelie en härlig höstgryta som hon gjort under veckan. Det blev en riktig höstmåltid.