Hemresa

Fredagen 15 December

Solig härlig morgon, ganska snabb frukost och sedan plockar vi ihop det sista. Vi tar farväl och på återseende till svenskarna som vi umgåtts med sista tiden. Sedan åker vi iväg till ställplatsen i Mijas för att tömma gråvattnet. Där står Micke och Helene så då blir det en stunds samtal där också. Åker upp till långtidsparkeringen vid Malagas flygplats och anmäler oss där. När Anders ska köra in på uppställningsplatsen hänger en plåtbit ner från taket och repar markiskantgen lite. Tråkigt men sådan händer. Sedan shuttlebus till flygplatsen.

 Incheckningen börjar först klockan halvfyra och vi kom dit strax före ett så det blev en lång väntan. När vi sedan skulle checka in visade det sig att vi inte betalt för incheckat bagage, men personalen sa att eftersom väskan vi tänkte checka in var så liten så den gick som handbagage. Nöjda och glada går vi och ställer oss i kön till säkerhetskontrollen. När vi äntligen kommer fram blir det stopp eftersom den väska vi tänkt checka in innehåller ett par flaskor. Så Anders får gå tillbaka ut genom säkerhetskontrollen ställa sig i boardingkön igen för att checka in väskan sedan ny kö till säkerhetskontrollen. Så det blev en svettig incheckning som tog lång tid. Tur vi var ute i god tid.

När vi väl var inne blev det Fish and Chips och en riktigt stor öl till Anders. Sedan boarding som gick ganska smidigt och planet var inte fullt så vi fick tre platser. Tyvärr hade planet fel på bromstrycket så vi blev sittande en timme i en jättevarm kabin innan man fixat problemet. Tillslut kommer vi iväg försenade nästan en timme. Flighten går bra och personalen jättetrevlig som SAS personal brukar vara. Kommer till Arlanda, ingen pass eller tull kontroll så det går fort och vår väska är bland de första som kommer ut på bandet. Ingen kö till Taxi som tar oss till Finnboda där vår bil står. Oron över om bilen ska starta är överdriven den går i gång fint och tar oss ner till Trosa och Hannes hus ute på Boholmen. Vi kommer dit strax efter klockan ett på natten. Då är vi ganska trötta och virriga men det blir lite vin och ost innan vi går till kojs.