Hemåt

Fredagen 9 December

Går upp vid klockan 10 och packar ihop och checkar ut från Hotellet. Idag är det den första dagen med stålande sol och klarblå himmel. Ganska typiskt att det sker när vi ska åka hem. Fast vädret kunde varit värre så vi får väl inte klaga ändå.

Vi tar en UBER ut till JFK flygplatsen. Söker upp incheckningsdiskar för Condor som vi ska flyga med. Det står att de är öppna och det är lång kö som vi ställer oss i. Det visar sig efter en stund att skyltarna säger att de är öppna men eftersom ingen personal är där står kön still. Tillslut kommer personal och kön börjar långsamt röra på sig. När vi kommer fram får vi tillsägelse att ta bort våra spännband runt väskorna. Det har vi inte varit med om förut.

Efter incheckning går vi till säkerhetskontrollen, där är det lång kö. Men Anders går med käpp så plötsligt öppnar de upp för oss att passera kön och gå direkt in i kontrollen. Ovanligt omständlig kontroll där vi fick ta av oss det mesta inklusive skor och med Anders höfter blev det en omfattande kroppsvisitation. Tillslut kom vi igenom. Gick bort till att matställe för lite lunch. Anders tog en burgare och Amelie en pizza. Pizza var en tunn liten krispig sak och Anders burgare var heller ingen höjdare, men 75 $ ville de ha.

Kaos vid gaten, vi förstod inte alls varför så många människor stod där och trängdes och pressade sig förbi andra tills även vi började röra oss. Samma gate användes för två plan samtidigt så vi fick tränga oss förbi de som skulle till Rom. Tillslut satt vi i alla fall på planet på rad 47 i mitten. De sämsta platserna på planet. Minst benutrymme och ingen möjlighet att luta stolarna eftersom där var väggen till toaletterna. Avgången blir nästan en timme sen, men tillslut bär det iväg mot Frankfurt.

Det blir totalt nästan nio timmar i planet innan vi är framme i Tyskland och ingen sömn för Anders och knappt någon för Amelie heller. Det var skönt kliva ur planet i Frankfurt och kunna sträcka ut benen.

Det blir en lång promenad genom flygplatsen till anslutande gate, nästan 2000 steg. Där bordar vi ett fullsatt plan till Köpenhamn. Det intressanta är att benutrymmet är större på det här kortdistansplanet än på långdistansplanet tidigare under natten. I Köpenhamn vid tar en ännu längre promenad först för att hämta väskorna och sedan tas oss ner till tåget till Sverige.

Åker tåg till Norrköping och där byter vi till Mälartåg till Vagnhärad. I Vagnhärad möter Elmer upp med nya crossbussen och kör oss hem.

Vi är ganska ordentligt trötta när vi kommer hem efter att ha varit vakna mer än 30 timmar, gått nästan 6000 steg, gjort två flighter, två tågresor och två bilfärder.

Men sammanfattningsvis har resan gott bra och inga större problem har uppstått, men nu är det härligt komma hem efter fyra veckor på resande fot.