Gotland

Torsdagen 19 Juli

Ytterligare en varm morgon. VI nyttjar Evas dusch, jätteskönt kunna få stå en längre stund i duschen och spola av sig. Sedan ska vi fixa lite med bilen, först ska Anders montera ett nytt positionsljus högerbak uppe vid taket. Hinner precis fixa det så börjar det regna häftigt. VI sätter oss i bilen och fikar i väntan på att det ska sluta. Det regnar i ungefär en och en halvtimme innan det avtar så mycket så vi kan försöka fixa kabeln till parabolen men det går inte. Vi drar iväg vid halvtvå tiden. Stannar till i Hemse och Amelie går in i lampbutiken där. Utgången av det är obekant för Anders.

Åker upp till Katthammarsvik och ställer oss på parkeringen där. Fantastisk plats med en jättefin utsikt och dessutom gratis.

Middag på den lokala krogen. Amelie tar en räklåda ocjh Anders en burgare. Eftersom uppställningen var gratis och krogbesöket var billigt så blev netto denna dag lågt.

 

Onsdagen 18 Juli

Frukost vid 0830 på ställplatsen i Oskarshamn sedan drar vi iväg till incheckningen till Gotlandsfärjan.

Färjan går 1130 och vid halvtre är vi framme i Visby.Passar på och inmundigar varsin jätteportion köttbullar och potatis på båten. När vi kommer fram åker vi direkt till Visbys fina tömningsstation där vi fyller vatten och dumpar grått och svart vatten. Sedan åker vi ner till Hemse och handlar lite mat innan vi åker till Hablingbo och Eva. Passar på att låna Evas tvättmaskin och fixa till tvätten. Amelie steker upp ett par fläskkotletter och gör en sallad till det. Vi får en jättetrevlig kväll med Eva. När mörkret sänker sig svalnar det så att vi kan sätta oss ute på terrassen och smaka lite på Evas Hansen rom.

På kvällen sätter ett lokalt band igång och spelar på krogen som ligger bara 20 meter från bilen så kvällen blir lite livad.