Första humlan

Fredagen 21 April

Härlig solig morgon, väderprognosen säger att det kan bli 20 grader idag. Åker iväg vid elvatiden. Det blir E22 söderut.

Svänger av mot Västervik. Stannar till för ett litet besök på Biltema. Inköper lite vit tape så jag kan snygga till den trasiga hörnan bak på bilen. Utanför har de ställt upp en foodtruck från Biltema. Varmkorv för 5 kr men jag köper en French hotdog för 20 kr. Här är priserna klart bättre än på andra håll. De har ganska mycket på menyn. Så är det kö också, verkar vara många hantverkare som äter billig lunch här.

Tar en tur runt i staden och ser hur man även här bygger ut staden. I Nacka påhejade av Mats Gerdau och här Björn Ulveus, tycker dock att man har bättre smak här.. Efter en sväng ut till Grönsö Slott åker jag ner och ställer mig på ställplats Sågen.

När jag kommer dit är det nästan tomt men det fyller på och till kvällen då vi är ca 15 bilar.

Det är soligt, varmt och svag vind. Sitter och läser i solen iförd endast t-skirt och byxor. Premiär för i år. Blir störd av årets första humla som envist surrar runt mig. Vinden ökar på så vid femtiden är det dags gå in. Efter maten blir jag väldigt störd av en fluga som flyger runt mig och som jag inte lyckas avliva. Masked singer på TV på kvällen. Funderar på om jag ska stå kvar här imorgon eftersom det ska bli vackert väder, många ställplatser har inte öppnat ännu. Tror många vill göra premiärturen denna helg i det vackra vädret och då kan det bli svårt hitta plats.