Enformig väg hemåt

Torsdagen 12 September

Det börjar störtregna vid halvsex på morgonen men när det är dags att gå upp har det klarnat upp. När jag äter frukost kommer det upp sex personer och börjar spela boule på planen en bit ifrån mig. De håller på i nästan två timmar.

Ingen kommer och vill ha betalt, så när jag är klar åker jag bort till huset vid entreen och där står en massa om husbilsplatser men endast att de kommer mellan 1830 och 1930 och tar betalt så det blev gratis inatt. Åker iväg till E4 och söderut.

Otroligt enformig väg man bara maler på och ser nästan inget alls. Det är så illa att stoppet och tömma latrin på en rastplats ses som ett skojigt avbrott. Åker ner till Älvkarleby laxfiske camping som ska vara öppen året runt och ha quickstop där husbilar kan stanna och inte få så mycket service. Letar mig fram dit men blir upplyst om att vill jag ha el så måste jag in på campingen och då blir det 270 kr. Tur att jag stod gratis igår natt.

Platserna är hyggligt stora men det är trän överallt så det är ganska trixigt att komma in på platsen. Soligt och skönt men det blåser ganska bra så det blir till att hålla sig inne.

Campingen har all tänkbar service förutom all den vanliga har de minigolf, restaurang, gästhamn, båtslip, beachvolleyboll konferenslokaler och förstås bastu och fiske. Jag kan ju tyvärr inte nyttja dessa tjänster utan håller mig till bilen och böcker och TV.