En dag på stranden

Lördagen 21 April

Strålande morgon, första gången i år vi äter frukost ute. Jätteskönt nu är det sommar. Efter frukosten tar vi oss en liten runda på campingen för att göra oss hemtama. Går bla. till campingens lilla butik som visar sig ha ett stort sortiment av varor. Deras delikatessdisk skulle många affärer i Sverige vara avundsjuka på. Inser att man kan bo på den här campingen och inte behöva lämna den. Allt man behöver finns här. När vi sett oss runt och inhandlat lite bröd så flyttar vi oss ut på stranden. Så gott som vindstilla och solen drar på. VI sitter omväxlande och läser och promenerar ute i vattnet. Det känns som att det är ca 18 grader i vattnet. Endast ett par barn badar hela kroppen. Övriga promenerar runt och vaskar fötterna och visar upp sig. Temperaturen stiger och framåt dagen har vi 27 grader i skuggan.’

Vid tvåtiden går Anders upp till bilen och hämtar lunchen, en flaska bubbel och en påse chips. Efterrätten kommer i form av en eldriven glassvagn.

Amelie får en kaffeglass med obekant alkohol på och Anders körsbärsglass med rom på. Smaskens

Efter lunchen blir det fler bad. Stranden är publik men för att komma dit måste man antingen komma in genom campingen, genom öppningen i bilden nedan eller också ta en kilometer lång promenad från stan. Därför har vi det ganska lugnt och skönt.

Senare går vi upp till bilen och ringer Mary Ellen och gratulerar henne till guldet i gymnastik som hon vunnit i Tibblehallen.

Middag blir pizza på restaurangen. Pizzan är mycket annorlunda än den hemma, ingen geggig ost och en massa olja utan raka rena smaker.

Amelie Wolts foto.

En otroligt skön dag vid Italienska Rivieran. Hoppas morgondagen blir lika fin.