Dalbergså

Söndagen 11 Juli

Grå morgon 18 grader. Ytterligare en fin frukost hos Björlings. Vi diskuterar huruvida vi ska åka ut till Åstol eller hitta på något annat. Efter lite konfererande beslutar vi oss för att avstå eftersom väderprognosen är lite osäker och det inte är något trevligt behöva vänta ute i regn och blåst på att båten ska komma.

Johan och Anders byter de solskadade locken över el och vattenpåfyllning.

’När jobbet är klart tackar vi för ett par jättefina dagar och ger oss iväg. Rullar iväg norrut över Tjörn och Orust.

Vi fortsätter upp mot Vänersborg och där hänger vi  E45 norrut. När vi passerat Brålanda blir det stopp. Kön växer blixtsnabbt på. Vi ser blåljus några hundra meter bort så vi förstår direkt att en olycka skett. Ingen trafik kommer från andra hållet vilket gör att ett antal bilar drar iväg på vänster sida för att komma fram. De får naturligtvis möte med de enstaka bilar som kommer från en avtagsväg  Och då blir det trångt. Det blir inte bättre när det kommer fyra ambulanser med blåljus. Förstår inte vad en del tänker med. Senare på kvällen läser vi på nätet att en lastbil tappat last på efterföljande och att de kört av vägen.  Andra lastsäkringsincidenten vi sett härnere. Vi blir stående i kön cirka trettio minuter innan vi kommer iväg igen och vi stod bara femtiometer från den avtagsväg vi skulle in på.

Vi åker till Dalbergså camping och gästhamn nere vid Vänern. En jättefin lugn camping.

Vi får en plats efter åkanten med utsikt över båtarna.

Sitter ute och läser i flera timmar.Till middag blir det rostbiff och potatissallad,

Under kvällen kommer det ett antal segelbåtar så de måste börja lägga sig utanför varandra. Vi är lite förvånade att de kommer så relativt sent som klockan 21 in i hamnen, då brukar ju alla platser vara tagna. Vi får en lugn skön kväll.