Contis Plague

Lördagen 28 Oktober

Lördag morgon tjock dimma och 9 grader ute, det är lite svalt när man går ut i kortbyxor och kortärmad skjorta.VI får påhälsning av mannen som tar betalt för ställplatsen. Uppenbarligen är deras system för att bokföra besökare på ställplatsen så komplicerat han inte sett att vi betalat utan han måste komma kräva oss igen. Nätet är så dåligt så vi an inte ens få in melodikrysset utan vi åker iväg och får fixat det senare. Vi tar väg A606 söderut mot Bordeaux som ligger 6 mil bort. Tyvärr så ser vi inte mycket av Bordeaux på grund av dimman, så det känns lite konstigt men vi rullar på i alla fall. Trafiken flyter mycket bättre än väntat genom Bordeaux. I Stockholm är det ju nästan alltid kö både inne i stan och på kringfartslederna men här rullar det på riktigt bra. VI stannar till på en rastplats för att lösa melodikrysset samt att uppdatera bloggen men nätet duger bara till melodikrysset. När vi står på rastplatsen bryter solen igenom och lyfter dimman och omedelbart stiger temperaturen till behagliga 18 grader. Så sen får vi se landskapet omkring oss när vi åker vidare.

Efter att vi passerat Bordeaux fortsätter vi ner genom Gascognes nationalpark. Svänger av och åker in till den lilla byn Ychoux . Där finns ett litet hotell och Restaurang där vi äter lunch. Vi beställer ankbröst på spett med potatis och sås. Fantastiskt gott och till dessert blir det glass, som verkar vara en kombo av sorbet och italienskglass. Vi tar bägge två jordgubbs och cafe glass. Härligt, varmrätt, mineralvatten, var sitt glas premium vin och dessert kostar 470 kr. Verkligen fint. Det var trevligt att se att gästerna på restaurangen var av alla social och åldersgrupper. Inte som i Sverige, här satt arbetare i ”blåställ” tillsammans med pensionärer och välklädda familjer och åt tillsammans. Alla hyllade en god måltid och åt flera rätter. Vi uppskattade också att alla, inklusive oss tillönskade varandra ” Bon Appetit” och var familjära trots att vi aldrig setts förr. Mycket trevligt.

Vi märker på bynamnen att vi börjar närma oss Spanien. Lunchade och klara fortsätter vi ner till Contis plague en fin ställplats 25 km söder om Mimizan ca 150 km norr om spanska gränsen.
Vi står bakom en stor sanddyn mellan oss och havet. Här är det uppenbarligen fin surfing förstår vi när vi ser alla som kommer med surfboards iklädda våtdräkter. Ställplatsen har all service man behöver med tömning av grå och svartvatten samt toalett och dusch. Dock är de senare väldigt enkla. Platsen är stor men nu är det gott om plats eftersom det är off season. Det är helt OK med tanke på att det bara kostar 9 EUR per dygn så här års.


Soligt och skönt så vi sitter i solen och läser under eftermiddagen. När det börjar bli dags att gå in och sätta sig kommer vår franske bilgranne fram och erbjuder oss få koppla in oss på hans el. Jättetrevligt. Lördag kväll med Rummy och en bra film.