Chateau Les Tourailles

Fredagen 20 Oktober.

Strålande solig morgon som kontrast till nattens oväder med stormvindar och ett kraftigt regn som avlösts av hagelskurar. Eftersom vi stod på en sluttande gräsmatta och det regnat hela natten var vi lite orolig att det skulle vara så halt så vi inte skulle komma upp men det gick bra genom att stormbacka uppför backen. VI sätter direkt fart mot Francois och Boels slott Chateau Les Tourailles dit vi kommer vid tolvtiden.

Francois har förvarnat att vi kommer så portarna är öppna och vi möts av en man som hälsar oss välkomna och som visar oss runt.

Slottet ligger i en vacker natur med böljande dalar med ängar och aktivt jordbruk. Slottet är fantastiskt spännande och det är omgivet av en vallgrav och det har två stycken tornförsedda flyglar. På baksidan finns en ”suckarnas bro” över till ytterligare en byggnad. Allt är mycket välhållet och man känner att det ligger mycken kärlek och omsorg bakom.

I vallgraven runt slottet finns det massor med karpar som vi matar med bröd. En del av dem är ordentligt stora och det är ett riktigt kiv om brödet.

 

Efter besöket på Chateau Les Tourailles åker vi mot Paris. Stannar på vägen och inhandlar diverse livsmedel. Vi kommer till Paris mitt i fredagsrusningen men det går ändå förhållandevis bra att ta oss in till Bois de Bologne där vi tar in på campingen. Det är en enorm camping vid Seines strand och den har all service typ restaurang, mataffär, tvättstugor och shuttlebus in till Metron.  Vi får den bästa platsen direkt intill restaurangen och receptionen. Förra gången vi var här hamnade vi längst in och hade en kilometers promenad till entren. Nu tror vi att vi ska stanna här några dagar och göra Paris, men den som lever får se.