Busväder

Måndagen 3 Juli.

Det har regnat oavbrutet hela natten med några avbrott för riktiga skyfall. När Anders går upp berättar Amelie att strömmen kommer och går. Det finns el till Anders kaffe, men sen var det stopp när det var dags för tevatten. De flesta packar ihop för att ge sig iväg. Vi åker strax före elva. Har sett på facebook och TV att det har varit stort manfall på Gotland runt. 200 startande men nu på morgonen är endast 50 båtar kvar, resten har brutit. På Faceboook ser jag att Oxygen som Daniel seglar på leder klass ORC1, så grabbarna är på G. Vi rullar iväg söderut i regnet. Åker v182 som är så gott som helt tom på trafik. Hamnar senare på V40 ner till Borås och därefter småvägar ner till Seglora camping och stugby.

Vi har sådan tur att regnet tar en paus när vi kommer fram och checkar in.

Vi får en plats lite bakom servicebyggnaden. Det är en stor gammal camping med många platser både för husbilar men också vanliga campingplatser och tältplatser. De har även några små stugor att hyra.

Vi tar en lite promenad runt på campingen mellan ett par av skurarna. Det är endast 10 grader och blåser rejält, men vi köper i alla fall varsin glass som vi inmundigar inne i bilen medan regnet vräker ner.

När vi köpte glassen såg vi att de hade lite mat till salu, hamburgare och kebabrulle, så framåt kvällen går Amelie iväg och beställer varsin kebabrulle. Den levereras till bilen lite senare. Det är en stor rulle med väldigt mycket kött och sallad. Den är så stor så Amelie orkar inte äta upp hela sin. Anders däremot äter hela med förtjusning. Det är den första kebabrulle som någon av oss ätit, men gott var det och mycket mat för 70 kr.

Om det regnat tidigare idag är det intet mot vad som kommer under kvällen. Åskan ligger precis över och dundrar och regnet smattrar otroligt på bilen och stundtals kommer det kraftigt hagel också.  Det är så vi undrar om det ska svämma över på gräset vi står på och sjunka ner med hjulen. Väderprognosen säger det här vädret ska fortsätta i två dagar.