Buahamn

Onsdagen 5 Juli.

Växlande molnighet och 15 grader. Efter frukost nyttjar vi campingens dusch, lite kallt och lokalen halvrisig, men bra tryck och gott om varmvatten. Skönt slippa ransonera vattnet. Sedan de vanliga morgonrutinerna med tillägg att de här har kompressor så vi kan kolla luften i däcken och se till ringtrycket. Bra service. Sedan åker vi V41 söderut. I Horred ser vi att Ingo säljer diesel för 21,35 kr/l vilket är 65 öre billigare än de andra lågprismackarna vi sett idag. Så det blir 70 friska liter och 45 kr besparing. I Horred passar vi också på och handlar lite.

Fortsätter ner till Bua hamn. Vi hinner precis ställa upp oss så kommer regnet.

Det regnar inte på smått vis och vi ställer in oss på en dag inne i bilen. Framåt sena eftermiddagen upphör regnet och vi passar på att gå ut en stund. Bua hamn är en stor hamn med många fasta båtplatser men också med ett antal gästplatser i hamnen.

Ställplatsdelen är mycket välorganiserad och har 38 platser alla med el och fin utsikt över hamnen.

Vi står i främsta ledet med framhjulen nästan ute på bryggdäcket.

Antalet sjöbodar är imponerande.

Solen bryter fram lite när vi är ute så vi passar på att ta en glass, hallon med salted caramel. Härligt sätta sig i solen i lä och mumsa på den.

Sedan blir det återgång till bilen och nyheterna på TV. Då kommer regnet igen med förnyad styrka och dessutom kraftiga vindbyar.