Besättningen blir fulltalig och färden går söderut

Måndagen 20 Juni

Strålande morgon soligt, varmt och skönt. Totalt vindstilla. Det kan inte bli en finare morgon. Alla Italienare har redan åkt när jag vaknar till och ser ut över fjärden. Min tyske kompis kommer över och undrar hur länge jag ska stå kvar så han vet hur länge han har ström. Jag lovar honom att jag står kvar till klockan elva så han kan sticka iväg på sitt ärende. Klockan elva har han kommit tillbaka och tagit sin bil och åkt. Hamnpersonalen skyltar om parkeringen, hur de ska göra verkar de inte veta för en gör om skyltningen och sedan kommer ett annat gäng och ändrar på det. Som vanligt så vet de inte hur en korrekt skyltning ska göras. I år har man äntligen fixat till latrintömning i hamnen. Tidigare år har man fått åka till en plats på andra sidan hamnen.  Jättebra. Nu åker jag i alla fall dit för att se hur det ser ut och i år har man iordningsställt kostnadsfria ställplatser där med sjöutsikt, tyvärr då ingen el, men tömningen och vattnet finns. Inget att klaga på tvärt om det är ju gratis och bästa utsikten. Tack Karlskrona, hoppas fler kommuner tar upp initiativet. Istället för att försvåra för husbilsfolket. När jag inspekterat detta rullar jag söderut.

Det drar in mörka moln och prognosen talar om regnskurar. Stannar till vid Ekerödsrastens rastplats. Här finns en traditionell rastplats fast med lite smådjur för barnen och en lekplats, det finns också ställplats om man vill stanna över natten samt ställplats för långtradare som måste vila. Det finns också en restaurang och dit går jag.  De misstar mig väl för en av långtadarchaffisarna för de serverar en jätteportion av pannbiff med lök och ett helt potatisland, men gott var det och mätt blir jag. Så mätt att jag var tvungen ta en lite lur. När jag vaknar till efter en halvtimme har det börjat att regna och det tilltar och blir ett ordentligt skyfall. När jag rullar upp på E22 igen går man ut på radion och varnar för översvämningar på E22. Åker i långsam takt mot Malmö, stannar till efter vägen och tankar, men eftersom vi ska till Tyskland och där är soppan billigare så jag tankar bara halvtank men det blir tusen spänn i alla fall. Åker ner till Malmö och ställer mig strax intill centralen och inväntar att Amelie kommer med tåget. De var försenade när vi talades vid en timme före ankomst, men nu är de lite tidiga. När hon kommit ombord rullar vi ner till ICA Maxi Trelleborg och inköper lite godsaker till kvällen och lite till midsommar. De har anlagt en ny stor ställplats bakom ICA så vi åker dit för kvällen. Därifrån är det ca 100 m fågelvägen till incheckning till färjan i morgon bitti. När vi ställt upp oss blir det ost och blandade charkuterier nersköljt med rödvin. Nu börjar verkligen sommarsemestern om nu panschisar får semester.