Bermuda

Fredagen 2 december, UTC -4, 19 grader.

Går upp strax före klockan åtta, då var det planerat vi skulle docka i Kings wharf Bermuda
men det blåser alldeles för mycket för att gå in genom det 18 nm långa inloppet. Skepparn väljer att avvakta på svagare vind.

Vid halvtolv har skepparn samlat tillräckligt mycket mod för att våga sig på ett försöka lägga till. Vi lägger till i Kings Wharf på östra sedan av Bermuda. Det blåser 15 m/s rätt in och det är den kallaste platsen på denna resa. Precis tvärtemot vad vi förväntat oss. Täckjackorna sitter på när vi står på balkongen och ser hur de förtöjer fartyget. Det krävs sju man för att orka dra in varje tamp och lyfta upp den och belägga den på en pollare. Det tar därför en bra stund att få till alla förtöjningstampar.

Vi ligger utefter en pir helt öppet mot havet. Innanför oss ligger en gammal engelsk försvarsanläggning. Byggnaden längst ut på udden har hissat den Engelska, den Amerikanska  och den Canadensiska flaggan med  Union Jack högst.

Bermuda är en engelsk koloni med egen valuta Bermuda dollar som är ungefär 10 % billigare än US dollarn som också är gångbart där.

Försvarsanläggningen verkar väl underhållen men har blivit ett kommersiellt center för kryssningspassagerare.

Vi promenerar runt en liten stund och ser på kommersen och båtarna i hamnen.

Sedan köper vi biljetter till färjan som ska föra oss till Hamilton, huvudstaden i Bermuda. Biljetterna kostar 18 dollar för oss två och vi får då en 20 minuter lång båttur in till den långa flådiga strandpromenaden.

Promenerar ner efter strandpromenaden. Vi tröttnar ganska snabbt för det är mest olika former av lyxbutiker så vi svänger upp på en sidogata och hittar en lite uteservering. Där får det bli lunch, Amelie Nacos och Anders friterade calamaris.

Det var stora portioner och väldigt vällagat och gott. Vi trodde inte vi skulle kunna äta upp, men det försvann ner.

Efter maten var det dags gå tillbaka till färjeterminalen och en timmes väntan för att komma tillbaka till fartyget. Det blev ett kort besök i land eftersom vi var så sena med tilläggningen så vi hann inte se så mycket som vi hoppats.

Åter ombord är det dags att äta middag. Vi hoppade över förrätten men det blev seafood pasta följt av glass. Sedan var vi ordentligt mätta. Lotten och Kalle skulle iväg och snorkla men det blev inställt på grund av vädret.