Bara vara

Fredagen 26 Januari

Solig men ganska sval morgon. Inga direkta planer för dagen så vi tar det lite lugnt. Det blåser kraftigt idag så vi får sitta inne. Visserligen 14 grader ute men när det blåser 10- 12 m/s så är det inte behagligt. Ingen sitter ute även om en del försöker stå ute och prata med varann. I stället passar vi på och går igenom innehaven av E böcker i våra Lettos och beställer fler böcker. Adlibris har många bra E böcker och bra priser men användarvänligheten i deras system är minus 10 på en 10 gradig plus skala. Har aldrig varit med om maken till ett system som är så användarovänligt. Adlibris skulle med all säkerhet öka sin försäljning avsevärt om de införde ett system för att beställa som var enkelt för användaren och som inte krävde en eftermiddag för att fixa till. Läsplattor är jättebra uppfinningar men när de bakomliggande systemen är ”skit” tappar man mycket av fördelarna. Trots det så gillar vi E böcker jättemycket och att kunna bära en liten platta som väger ca 150 gram som innehåller upp till 2000 böcker är helt fantastiskt för oss mobila läsare. Det är också härligt att vi kan, oberoende var i världen vi är köpa till nya svenska böcker.

Anders ringer till vår auktoriserade Fiat verkstad i Stockholm, Kihlströms och pratar om problemet med oljelampan. De hävdar att eftersom Autoexperten inte är en auktoriserad Fiat verkstad så har de inte de datorkopplingar så de kan nollställa servicelamporna korrekt. Vidare säger de att vi måste byta olja och filter här i Portugal för att annars kommer bilen långsamt degraderas och slutligen stanna. De förstår att vi känner oss lurade av Autoexperten och håller med om att vi bör ta en dialog med dem om detta. Det känns riktigt surt.
Senare går vi bort till den lokal pizzerian för att se om de öppnat efter semestern, men tyvärr är inte så fallet. Litet stopp i närbutiken på tillbaka vägen för komplettering av livsmedlen eftersom vi uppenbarligen måste tillaga middagen själva. Som variation gör Amelie Chili con Carne på fläskfärs och med rödlök.
Eftermiddagen ägnas åt att dokumentera ställplatserna och vägen ner genom Europa. Så vi har information inför kommande resor.
Vi ”spöar” i alla fall vinnarna i På Spåret.