Avstängd väg

Söndagen 12 November

Fin morgon efter att ha slappat en stund på morgonen packar vi ihop vid elvatiden. Det tar en liten stund att fixa till alltihop. Men tillslut rullar vi iväg. Vi betalte 340 kr för tre nätter med el. Det är helt ok. Sedan drar vi väg söderut efter väg 393 mot Sagres.

När vi kommit ett par mil söder om Odemira på väg N120 så är den plötsligt avstängd för all trafik. Det är inte bara vi som är otroligt förvånade och störda utan vi ser ett antal portugisiska bilar som får samma problem som vi. Detta är den enda vägen söderut. Vi får åka tillbaka till Odemira och göra en lång omväg på ca 10 mil.  VI åker genom olika typer av landskap i början ett tätt beväxt landskap som senare övergår i berg och dalar mindre beväxta till röd jord med få växter och senare igen apelsinlundar och palmer.

Omvägen resulterar i att vi inte kommer till Sagres idag Istället kommer vi till Motorhome park Albufeira. Albufeira är en stor sommar/turiststad med all tänkbar service och underhållning. När vi åker genom staden passerar vi hundratals barer och cafeer. Det verkar väldigt trevlig och vi kan bara föreställa oss vilket folkliv det måste vara på sommaren. Ställplatsen i utkanten av staden är mycket välordnad stor med all tänkbar service. Vi mös redan vid infarten av personal som hjälper oss tillrätta. Vi betalar 9 eur per natt och börjar med två nätter, passar samtidigt på att beställa färskbröd till imorgon. 10 kr för 4 frallor. Det verkar finnas en stor mängd svenskar här. Direkt efter vår ankomst äter vi sill och potäter och tar en OP till det. Soligt och 24 grader i skuggan. Nu börjar det bli jättefint.

Precis utanför vår bil ligger boulebanan och det spelas hela tiden framtill mörkret vid sextiden. Det verkar vara en blandning av nationaliteter som spelar och språket en blandning av tyska, franska, svenska och engelska. I morgon får vi gå runt och försöka få lite kontakt med folket här.