Åter till Venedig

Söndagen 3 November.

Väckarklockan ringer kvart över sju. Lite hygien och så packa ihop handbagaget. Lämnar hytten exakt klockan 0800 som besättningen begärt. Ner och lämna handbagaget i inlämningen och så iväg för en sista frukost. Eftersom merparten av passagerarna ska av i Venedig är det kaos ner i matsalen. Det tar nästan trettio minuter innan Anders får sina Eggs Benedict och då har de slut på det riktiga brödet så äggen och skinkan serveras på rostat formbröd. Efter frukost vidtager en lång väntan på vår tur att debarkera. Fartyget lägger till klockan 1000. Vår landgångstid är 1140 så det blir att vänta, trängas och läsa. Klockan 1140 går vi till teatern där vi ska samlas för landstigning.

 Går iland och Amelie ställer sig i kö för att köpa biljetter till vattenbussen som ska ta oss in till Marcusplatsen. Det blir en lång promenad i hamnen innan vi kommer till båten. Nu har det börjat smådugga också. Båten tar oss inte alls till  Marcusplatsen utan en bra bit längre bort. Det blir en jobbig promenad med en tung väska och mycket folk som springer i vägen. Tillslut kommer vi helt utmattade fram till vårt Hotel do Puzzi, genomblöta av svett. Hotellet är nyrenoverat inne och personalen är trevlig och hjälpsam. Går upp på rummet och byter skjorta, Sedan går vi till en restaurant vi sett tvärs över gatan. Får ett lite bord efter tvekan från hovmästaren. Det billigaste på menyn är löksoppa för 280 kr. Vilket vi väljer och så tar vi varsitt glas vin. Soppan är inte alls som vi tycker löksoppa ska vara. Den här innehåller vanlig lök, picklad rödlök, friterad lök och så rostat bröd med ost samt några saker vi inte vet vad det var. Notan slutade p å 750 kr. Ingen höjdare. När vi kommer ut på gatan så ösregnar det. Åter till hotellet för att vila lite.

Det slutar regna framåt kvällen, så vi beger oss ut för att äta middag. Det blir en kortare promenad eftersom vi är ganska trötta efter promenaden till hotellet tidigare idag.

Hittar en liten mysig restaurang med plats för ca 30 personer. Vi kommer som första gäster, men det fyller snabbt på. Som förrätt tar vi en svampsoppa. Den är riktigt mustig och god, men kanske lite för stor som förrätt. Som varmrätt väljer vi en Lasagne. Riktigt gott.

Kyparen väljer ut ett riktigt gott vin.

Åter till hotellet och titta lite på TV innan det var dags för sänggående.