Årjäng

Måndag 4:e Juni

Härlig morgon, natten har varit varm, täcke har inte behövts förrän vid femtiden. Äter frukost i lugn och ro och ser ut över Vänern. Idag är det nästan tomt här. Flera av husbilarna har åkt tidigt, men min veterinärkompis i bilen bredvid är lika sen som jag.

Smyger iväg och ingen har begärt betalt så jag har stått gratis. Åker upp Karlstad och handlar lite mat och sedan iväg E18 västerut. Stoppar till vid Nyängens rastplats och tömmer toan.

Åker vidare upp till Årjäng. Imponerad av att jag kör 80 km/tim på 100 väg och ingen kör om mig utan alla lägger sig bakom och smyger.

Det är annorlunda än i Stockholm.

Åker ner och ställer mig på båtklubbens ställplats. Jättefint. Varmt som sjutton men det blåser ordentligt så jag försöker fälla ut markisen och få lite skugga men det verkar som den ska blåsa sönder så det blir bara att dra in den. Sitter i solen i flera timmar och läser och svettas.

Vid åttatiden kommer Kitty som sköter hamnen och tar betalt. 150 kr ink el. Hon är otroligt snacksalig så det är svårt att få henne sluta snacka och gå till nästa bil. Tillslut kan jag återgå till läsandet.