Årjäng

Fredagen 9 Augusti

Solig och fin morgon. Äter frukost i ensamt majestät. Passar på att duscha nu när det finns gott om vatten att fylla på.

Efter frukost fylla på vatten och tömma tankar och sopor innan jag ställer kosan norrut efter v 164.

Åker upp genom en otroligt vacker natur med härliga vyer över sjöarna. Är så gott som ensam på vägarna så jag kan köra långsamt och bara njuta av utsikterna.
Passerar genom några små samhällen på vägen upp till Årjäng. Åker upp till Årjängs centrum för att handla några småsaker, inser då mitt misstag. Det är fredag och jag är nära Norge. Parkeringen är stor och den är full med norrmän som också ska handla mat. Det står också några bussar med köplystna norrmän så det blir en lång och jobbig promenad för mig för att handla de småsakerna jag skulle ha. Köpte lite mer när jag ändå tagit mig till en större välförsedd mataffär så nu hoppas jag slippa på ett par dagar. 

Åker ner till ställplatsen i gästhamnen. De har fixat till lite sedan jag var här förra året.

Står fint på en plats med utsikt över hamnen och båtarna. Pratar med grannarna och de berättar att det ska bli fart i båtmagasinet ikväll med två olika band. Så vi får se hur livat det blir. Tillbringar eftermiddagen under markisen läsandes. Tittar på grannens ekscotrar de verkar jättebra enkla att köra och sedan hopfällbara när de ska läggas in i bilen. Möjligen lite väl tunga 43 kg st men de klarar även min vikt. ( Lyfo scoter ) 1000 W, max fart 35 km/tim och max distans 20 km. Hamnvärden kommer vid halvåtta så jag får swisha 150 kr för plats och el.