Äntligen lite sol

Måndagen 24 Maj.

Äntligen solig morgon, tyvärr blåser det kallt från havet så frukosten får bli inne.
Rullar iväg vid elvatiden och tar en liten sväng runt ikring Blankaholm. De satsar stort här med värdshus, stor gästhamn och flera områden med ställplatser. Kul med entusiaster. Tar E22 söderut och ställer GPSn på Kalmar. När jag närmar mig Oskarshamn beslutar jag mig för att svänga ner till ställplatsen i hamnen. Den brukar nästan alltid vara full, men idag var den så gott som tom, så jag ställer mig där bredvid servicehuset.

Det är ett nytt större och bättre servicehus i år med duschar och toaletter och framför allt latrintömnimg som saknats tidigare år. De drar också fram byggel till de platser som ligger längre upp på planen, där det tidigare inte funnits elmöjlighet.

Får en fin plats vid kajkanten med utsikt över båtarna.

Sitter ute och läser, så länge solen ligger på är det skönt men tyvärr är det ganska mycket moln också så det blir svalt och efter två timmar sätter jag mig inne och läser. Hinner nästan med en hel bok under dagen.

Under dagen fylls det på med bilar och alla jag ser är i min ålder eller äldre. Gästhamnsverksamheten lugn ser endast en gästbåt som kommer in.

Middag blir på en lokal pizzeria strax bakom bilen. Väderprognosen säger det ska bli kraftigt regn i natt och i morgon så jag stänger till och plockar in allt inklusive dörrmattan.