Borda MSC Euriba

Söndagen 28 September

Vi går till hotellets restaurang vid tio och äter frukost. Jättefin lokal och frukosten är en mix mellan kontinental frukost och full frukost. Sedan hämtar vi väskorna och tar en taxa ut till kryssningshamnen, där rök ytterligare 600 kr. Det är inte billigt i köpenhamn.  Extremt bra logistik för ombordstigningen direkt vid taxi platsen har de rullband där man ställer på väskorna och sedan återser man dem utanför hytten. Efter  att ha lämnat väskorna går man in till check in. Ingen kö för man har spridit ut incheckningén över en hel dag. Går igenom security som tar tid på grund av hans höfter men efter en ordentlig genomsökning passerar vi igenom. Anders går med käpp så då släpps vi förbi den långa labyrinten och kommer direkt till priority check in. Där efter ombord. Det tog 20 minuter från att vi kom till fartyget tills vi satt klara inne i baren. Toppbetyg för det.

Vi ska ge oss ut på en tripp med fartyget MSC Euriba,

MSC Euribia är ett kryssningsfartyg i Meraviglia-Plus-klassen som ägs och drivs av MSC Cruises, levererat i maj 2023. Fartyget är 331 meter långt, har en kapacitet för upp till 6 300 passagerare och är det andra fartyget i flottan som drivs av flytande naturgas (LNG). Namnet kommer från den grekiska gudinnan Eurybia, och fartygets skrov pryds av konstverket ”#SaveTheSea” som symboliserar MSC Cruises engagemang för havet. 

Vi tycker fartyget är alldeles för stort och har alldeles för många passagerare men det är det som kör turen vi vill åka upp i de norska fjordarna. Väl ombord tar vi en tur runt i fartyget för att lära känna vårt hem för sju dagar och se vad för roligheter som finns ombord. Den stora arkaden som går genom en stor del av fartyget på däck sex. Taket projiceras på något sätt så det ser olika ut när man går där.

Entreén till kasinot inte den plats vi tillbringar någon tid i.

Klockan 1730 är vår middagstid vid bord 251 i den nedre aktra resturangen. Vi får dela bord med två äldre damer Mildred 82. Fd kyrkoherde och Gunbritt kyrkvärd. Det är två jättekul damer som är ute och ser sig om i världen.

Middagarna består alltid av trerätters måltid.

Ikväll inledde vi med en god bisque på morot och lite andra grönsaker.

Amelie väljer salt and sour pork till varmrätt och Anders skaldjurs pasta följt av glass.

Vi lägger loss klockan 2030 och ger oss ut mot Atlanten, vy från utloppet i Köpenhamn.

På kvällen går vi till Carousel bar i aktern på fartyget och lyssnar på ett jättebra storband. 18 jätteduktiga musiker.