Skogsvägar till Stegeborg

Söndagen 29 september.

Solig men kall morgon, 7 grader enligt vädertjänsten men solen värmer på ,så snabbt går det upp till 10 grader. Planen är att nu bege sig hemåt i lagom takt och att sedan avrusta bilen, men frukostbrödet är slut så det blir ett besök på ICA innan jag börjar åka mot Stegeborg.

Google maps och GPS förslår att följa stora vägen norrut till E4 och sedan svänga ner E22 till Söderköping och därifrån mot Stegeborg. Jag vill ju ha småvägar och se Sverige. Jag väljer vägen mellan Åtvidaberg och Ringarum. 4,5 mil smal slingrande väg genom det östgötska landskapet. Otroligt vackert och fin väg i höstvädret. Vägen är så smal så eventuella möten är spännande och farten är sällan över 45 km/t. Det tar drygt en timme att köra den biten. Sedan blir det E22 till Söderköping och vidare vägen ner till Stegeborg.

Stegeborgs slottsruin är stilig i höstsolen. Här skyddade slottet inloppet till Mem och Söderköping och senare Göta kanal.

När jag svänger ner till ställplatsen och ser kartan över bokningarna blir det besvärligt bestämma sig eftersom endast en plats av alla femtio är bokad.

Till slut bestämmer jag mig för plats B6, brukar vilja stå på B4 men det är den enda som är upptagen. Senare på kvällen kommer två bilar till. Det märks att nu börjar säsongen ta slut.

Solen skiner men det blåser och temperaturen är endast elva grader så det får bli att sitta inne.