Nu kommer hösten

Måndag 9 september

Lite blåsig morgon och skyar för solen. Temperaturen är det inget fel på, det blir snabbt 25 grader. Mina husbilskompisar har åkt tidigt så nu ät det bara jag och en bil till.

Åker iväg vid halvtolv med sikte på Sandhamn längst ner på den ostliga udden av Blekinge.

När jag kommit en liten bit varnar lokalradion för kraftig vind och mycket regn. Det känns inte som Sandhamn är ett bra val om det ska bli fulväder.

Åker in i Kalmar men där är det fullt. Så det blir till att fundera över sina planer. Googlar lite på bilbesiktning och hittar en besiktningsstation i Nybro har ledig tid imorgon. Bokar in den tiden och rullar iväg till Nybro. Det är bara några mil från Kalmar till Nybro.

Åker upp till Svartbäcksmåla naturreservat och ställplats med naturlekplats olika löpstigar och grillplatser. Vi stod har en natt tidigare i somras. Det står en bil där när jag kommer men jag hinner inte koppla in elen förrän det kommer en bil till. Hans första fråga är ”ska du stå här inatt” uppenbarligen är han rädd för att stå ensam. Risken att det ska hända något i de småländska skogarna är nog liten.

Det är en fin miljö med många människor som kommer för att ta sig en löprunda eller en sväng med sin MTB på den banan. Toaletter finns i de diskreta byggnaderna.

Sätter mig ute och läser. Nu är himlen molnig och ingen sol. Temperaturen sjunker så vid tretiden blir det till att krypa in i bilen.

Det är ju klart att det ska vara kallt här med tanke på vad som ligger alldeles intill. Jag är uppenbarligen först i år till backen. Synd att jag inte har några skidor med mig.

Ganska exakt klockan sex kommer det utlovade regnvädret. Det är ju trevligt med lite smatter på taket och inga problem med för kraftig värme

Nu utlovar meteorologerna att nu kommer hösten. Vi får väl se med tanke på att natten som varit så har det varit en tropisknatt i fem platser i Sverige. Det är det varmaste det någosin varit så här sent på året.