19,76 kr / liter diesel

Söndagen 10 Juli

Fin morgon, vi städar ur bilen, tömmer tankarna och spolar av osss själva med massor av varmvatten innan vi lämna campingen vid halvelva. Skönt att ha ordning på allt. Rullar iväg, Luxemburg är vad vi ser verkligen välorganiserat och det syns att här finns det pengar att bygga för och att tjäna pengar. Vi måste tanka innan vi åker härifrån så vi svänger in på den närmaste macken på motorvägen. Det tar en stund innan vi förstår att det är jätteköer till pumparna.

Det är 12 pumpköer med massor av bilar i varje. Vi får vänta ungefär tjugo minuter innan det är vår tur att tanka. Dieseln kostar 19,67 kr/liter utifrån den kurs som debiterades mitt bankkort. Tyvärr får man bara tanka för 1000 kr.
Lite tanke: Magdalena snackar om Putin priser, i Ryssland kostar diesel strax över 9 kr/l det är putin pris. I Sverige kostar dieslen 26 + kr det är Magdalena pris. Vi sparade nästa 7 kr/liter jämfört med i Sverige. Vad beror denna prisskillnad på. Efter att ha tankat rullar vi iväg ostvart.

Vi åker ner till Bad Bergzabern en liten fin by med en ställplats mitt i stan. Den kostar 9,6 EUR plus 1 EUR per Kwh ström vi tar.

Vi kommer fram ganska tidigt så det blir en stunds läsande.

När klockan är fem går vi ner på stan.

Jättemysig liten stad men inga människor ute.

Vi går in på en restaurant för att äta lite söndagsmiddag.

Vi får in kalvstek med pepparrot och ungsbakad potatis samt en stor sallad.

Som efterätt blir det mandelparfait med lite olika bär.

Mumsigt värre sedan tillbaka till bilen och lite läsande oc h slappande.

Nu Har vi varit i tre länder på två dagar och knappt sett gränspassager det enda man ser det på är dieselpriserna som åker upp och ner.