Westerqwarn

Tisdagen 3 Juli

Det har varit en lite stökig natt där ett antal unga ligister ägnat sig åt att åka runt med sina trimmade mopeder runt runt på parkeringen. Till slut åker de i alla fall iväg och friden lägger sig. Morgonen är gråmulen trots att metereologerna lovat vackert väder. Tar det lugnt och läser och fixar innan vi ger oss iväg vid 11 tiden. Amelie har köpt Leif GWs talböcker Gustavs grabb och Professor Wille vingmutter. Eftersom vi bägge två ser fram mot dessa bestämmer vi oss för att köra maximalt långsamt så vi hinner höra så mycket som möjligt varje dag. Idag åker vi långsamt de tio milen från Skokloster till Westerqwarn i Kolbäck på nästan två timmar, med ett litet stopp för att tömma svartvatten och sopor på Frösvi rastplats. Det är tomt på ställplatsen när vi kommer men det kommer ytterligare några bilar under eftermiddagen. Det klarnar upp och vi sitter och slappar ute i solen.

Westerqwarn har en stor ställplats och olika aktiviteter på kvällarna. De har både Cafe och Restaurang och på måndagar är det raggarträff eller gambilar som de säger. Ikväll på tisdagar är det räkfrossa vilket passar oss bra. Nu är vi endast tiotalet husbilar där och de flesta förutom vi verkar äta i bilarna men det kommer några kringboende damer till räkfrossan. Herrarna är väl upptagna med åttondelsfinalen i fotbolls VM. Som Sverige faktiskt vinner.

Vi käkar räkor tills det nästan rinner ur öronen på oss och sedan tillbaka till bilen och lite vitt vin och en bra bok. Lugnet är total sitter och läser, temperaturen perfekt, tyst, härligt gräsdoft, kan inte bli bättre. Detta behöver en sargad själ. Det blir en jättefin dag.