Valkväll i Mariestad

Söndagen 9 Juni

Mycket omväxlande väder 12 grader och sol när jag vaknar men när frukosten står på bordet ösregnar det. Tar det lite lugnt och avvaktar vädret. När det är dags att åka vid elva upphör regnet. Rullar iväg mot Mariestad.

Åker i lugn takt upp till Mariestad. Hoppas det ska finnas plats idag med tanke på att det är söndag efter långhelg och då bör många ha åkt hem. Vädret varierar verkligen idag, ena stunden är det sol och13 grader för att snabbt följas av 8 grader och ösregn. När jag kommer fram står det endast 10 bilar på en ställplats som rymmer 40 bilar. Ställer upp mig närmast staden och tillika längst från biljettautomaten. När jag parkerat och anslutit elen går jag de 100 meterna bort till betalautomaten. De har bytt bildskärmen sedan vi var här så det är positivt. Börjar ombesörja incheckning och betalning. Jag hinner bara stoppa i bankkortet så kommer ett störtregn som övergår i en hagelstorm. Blir omedelbart genomblöt och måste ju stå kvar och göra färdigt incheckningen så jag får tillbaka mitt kort. Jag är totalt genomblöt  när jag kommer bort till bilen. Vinterjackan är helt genomblöt så även skjortan är blöt. Har aldrig varit ute tidigare i maken till väder. Sitter i bilen och försöker torka samtidigt som jag börjar läsa 100 åringen. Hittills stämmer boken med filmen så då kanske man får sluta läsa den för jag kan ju filmen ordentligt.

Det är ju EU-val idag så det blir en spännande kväll att studera de olika partierna och hur man kan förklara att man är vinnare trots att man tappat väljare. Det blir väl samma röra som vanligt. Jag har väl en hyggligt klar valanalys men den tänker jag behålla för mig själv.

Spännande var det dock.