Tyskland

Onsdagen 11 Oktober

Vi sover till klockan tio, obegripligt länge för Amelie. Rask frukost. Gråmulen morgon men ändå hyggligt varmt och skönt. Fåglarna kvittrar vilket vi inte hört på ett tag. Ställplatsen har service med vatten och tömning trots att den är gratis. De har dock en lite bössa så vi stoppar i några EUR.

Åker iväg västerut i duggregn. Vägarna är bra och trafiken är nästan obefintlig, men det beror säkert på att vi väljer vägar borta från storstäderna. Därför håller vi oss borta från Bremen och tar istället färjan över Weser.

Sedan fortsätter vi upp till Oldenburg och hänger på motorvägen till Groningen. Där stannar vi och planerar hur vi ska fortsätta. Vädret är fortsatt grått så vi beslutar oss för att åka till Burgum i Holland och en ställplats vid kanalen där vi stått tidigare år.

Innan vi åker till ställplatsen åker vi in till centrum i Burgum för att äta. Parkerar på den stora parkeringen i centrum och går runt och letar efter en restaurang. Tills slut hittar vi en och går in, som tur är frågar Anders om de tar Visa kort vilket dem naturligtvis inte gör. Men de anvisar var det ska finnas en bankomat. Anders går iväg och letar, hittar den affär där man har postkontor också och uttagsautomat men den är endast för butikens egna kort. Anders går fram och tillbaka genom byn men hittar ingen bankomat så tills slut är det bara gå tillbaka och hämtar Amelie som väntat kvar på restaurangen. Vi gå ut och letar och till slut får vi information om att det finns en bank i utkanten av byn som har bankomat, så vi får ut kontanter till slut. Därefter ger vi oss iväg för att hitta en bra restaurang, den Amelie varit på visade sig endast servera kebab, vilket inte  är vad vi söker. Efter mycket promenerande hittar vi en bra restaurang kombinerad med hotell i en gammal tegelbyggnad.

Vi beställer Wienerscnitzel och får wienerscnitzel med pommes frites, stekt potatis, päron kokt i vin, kokta morötter, kokt spenat med bacon samt en sallad med majonnäs och ägg. Till det drack Anders öl och Amelie bubbelvatten. Notan slutade på 310 kr, de accepterade Visa kort så vi hade inte behövt spendera en timme leta bankomat

Vi letar upp camperplaats Prinses Margrietkanaal nere vid kanalen i industriområdet. När vi kommer dit står endast en bil där så vi tvekar om det är öppet. En man kommer ut ur bilen och säger att det är öppet och att vi kan åka in och ställa oss där, och att det kommer en person senare och tar betalt. Parkerar precis nere vid kanalen. Hela tiden kommer det väldigt stora kanalbåtar. De håller i våra ögon en väldigt hög fart. Ett parti rummy och sedan blir det lite TV. Det blåser upp under kvällen och bilen står och gungar i vinden.