Afslutsdijk

Torsdagen 12 Oktober

Vaknar upp till en grå morgon, frukost och dusch sedan iväg. Vi åker iväg till Harlingen på en nybyggd väg. Det klarnar upp under förmiddagen. Tar vägen över den tre mil långa vägbanken Afslutsdijk ute i havet. Det blåser ganska bra men sikten är bättre än vid tidigare besök.

 

När vi kommit över banken åker vi norrut upp till Den Helder som verkar vara en gammal marinbas förutom färjeläge för färjan till Texel. Marinbasen omgjord till marinmuseeum. Med bla en gammal ubåt på land.

Från Den Helder åker vi ner till Amsterdam

VI ställer upp oss på Amsterdam City Camp nära citykärnan. Det är en stor uppställningsplats med 100 platser. Därifrån går en gratis färja in till Centralstationen. VI tar den direkt efter vår ankomst till stan. Det är imponerande hur många cyklister det finns i Amsterdam.

Går in på centralstationen och blir imponerade över hur fint det är och över de olika affärerna och restaurangerna som finns där. Dricker en öl respektive ett glas vin innan vi går vidare ner i stan.
Efter en promenad runt lite i Amsterdam zuid hittar vi en italiensk restaurang där vi äter en god middag. Promenad tillbaka till färjan och resa tillbaka till bilen. Åter i bilen bokar vi biljetter till Van Gogh museet i morgon fredag.