Tyskland

Tisdag 11 Juni.

Väckarklockan ringer 0600, regn och 13 grader ute så det vore skönt att dra täcket över huvudet och sova vidare men färjan väntar inte. Det har kommit många husbilar under kvällen/natten så ställplatsen verkar full. Det blir en snabb frukost och uppstädning innan jag och många andra ger oss iväg vid halvsjutiden mot färjeterminalen. Incheckningen går smidigt och jag får plats på tågdäck och då får man ganska stora platser så det är skönt.

Snabbt upp till den bokade stolen på däck sju, på plats redan klockan 0715 vilket är trettio minuter före avgång. Under sjöresan som tar fyra timmar och en kvart så klarnar det upp och solen kommer fram. Havet är ju kallt så även om solen skiner är det lite svalt när jag sitter på akterdäck och läser.

Eftersom jag var bland de första att checka in på morgonen fick jag en plats ombord på tågdäck så jag är bland de första att komma av. Åker direkt upp till bordershopen och går in . Är nästan först där och slipper all trängsel och köer som det blir senare. Handlar lite vin och sedan iväg. När jag är klar kommer de andra.

I Sassnitz är det 20 grader och sol men en kall vind från havet ligger på så det är inte så skönt.

Åker iväg 5 km och tar in på Wohnmobile  Oase Rugen en stor fin ställplats. Här finns 160 platser, bageri och en liten restaurang. Får en fin plats mitt på planen, priset kanske lite högt 18 EUR plus el kostnaden.  Som tur finns det Wifi eftersom täckningen för mobilen är mycket dålig.

De har en fin anläggning för att tömma grå och svartvatten vilket är gratis men dricksvattnet kostar.

Tillbringar eftermiddagen med att sitta under markisen och läsa. Flyttar in vid halvsju för det börjar bli lite kallt.