Till Tjörn

Fredagen 30 December

Revelj klockan 0730. Gråmulet och 7 grader. Äter de sista bitarna av julskinkan innan vi tar bilen och åker upp till Södertälje sýd.

Parkerar och går upp till perrong 6 för att åka Mälartåg till Stockholms central. Tåget vi har köpt biljetter är försenat men det kommer ett annat Mälartåg som ska till centralen så vi tar det istället. När vi sitter på tåget kommer ett SMS om att tåget till Göteborg bytt plattform. Kommer upp till centralen då ropar de ut ytterligare en ny plattformsbyte information. Man måste vara uppmärksam om man ska åka med SJ.

Vi kommer dock med vårt tåg till Göteborg som avgår 1030.

Kommer  fram till Göteborg utan förseningar klockan 1330. Tåget till Stenungssund går först klockan 1410 så vi hinner gå in på SJ lounchen och få lite i magen. Kaffe, juice , parmaskinka ost och vaniljfranska !!! Förutom brödet var det jättegott och vid det här laget behövde vi lite påfyllnad i magen.

sedan tar vi Västtrafiks tåg till Stenungssund där Johan möter oss och kör oss till Skärhamn.

Det har blivit två bilresor och tre tågresor idag för att komma till Skärhamn men allt har fungerat och kommit i tid.

Vid ankomst till Anneli och Johan blir det bubbel och snittar, detta följs av en härlig fisksoppa gjord på mycket fisk och skaldjur och mycket vin.

Till efterrätt blir det Pannacotta.

En fantastisk måltid i Goda vänners lag.

Kvällen avslutas med en pratstund runt soffbordet och tidigt sänggående.