Nyårsafton på Tjörn

Nyårsafton 31 December

Vaknar strax före klockan nio. Då har Anneli och Johan dukat upp en härlig frukost. Det är grått ute och det blåser ganska kraftigt så vi tar det lugnt fram till halvtolv. Då åker vi runt en sväng och beser hamnen i Skärhamn där det ligger en 30 m lång chartersegelbåt, Sunny Hill.

Sedan tar vi en sväng ut till Rönnäng. Vi åker småvägar söderut genom Rönnäng och då får vi en uppfattning om hur stort Rönnäng är. Sedan åker vi tillbaka hem till Björlings. Där ”svänger” Anneli ihop varsin räksmörgås som lite eftermiddags tilltugg.

När kaffer urdrucket och räkmackorna uppätna börja Anneli, Amelie och Johan spela Rummy. Anders passar på att vila lite inför kvällen.

Anneli lagar maten samtidigt som hon deltar i spelandet, till förrätt blir det en helt fantastisk parmesansoppa. Den består huvudsakligast av parmesan och vin. Otroligt god, Anders anser det är den godaste soppan han ätit, de andra instämmer. Allihop tar påfyllning av soppan.

Sedan lägger Anneli upp varmrätten, Hälleflundra med potatis och en smörsås med löjrom. Såsen var så god så Anders bad få den sås som inte åts upp för att lägga på frukostsmörgåsen.

Till efterrätt serverades varm brieost med nötter, russin, rosmarin och granatäpple. En härlig avslutning på en fin måltid.

Sedan slår vi oss ned i soffan och samtalar om vad som förevarit under året och våra förväntningar på det kommande året.

Vid tolvslaget går vi ut på terrassen och skålar i champagne och beskådar det relativt begränsade fyrverkerierna. Året avslutas med lite varmkorv innan vi går till sängs.