Till Spanien

Onsdagen 29 November

Väcks av tutande bil. Det är bagarn som kommer med färskbröd. Fixar till i bilen och betalar ställplatsen och åker iväg österut. Åker upp på stora E1 och rullar på de 15 milen till Sevilla

Sevilla är Spaniens fjärde största stad med nästan 1,3 miljoner invånare i storstadsområdet. Klimatmässigt är Sevilla Spaniens varmaste stad med en årlig dygnsmedeltemperatur på 18,6 °C. När vi kommer är det 20 grader och växlande molnighet.

Strax utanför centrum stannar vi till och handlar mat för ett par dagar, eftersom vi inte vet hur möjligheterna för det kommer att vara. Trafiken är ganska jobbig med väldigt konstiga rondeller där man kan köra rakt igenom som i vanlig korsning samtidigt som man kan svänga runt som i en rondell. Vi förstår inte riktigt hur man ska köra och det är rätt mycket trafik på eftermiddagen och de tar inte hänsyn till att vi är utlänningar och kan ha svårt att hitta.Vi siktar in oss på den stora centralt belägna ställplatsen som vi funnit på nätet. Den väg som navigatorn anvisar är stängd men efter ett antal försök och besök på mycket trånga bakgator så hittar vi fram. Ställplatsen är en stor parkering som används för förvaring av nya bilar och för husbilsparkering. Det känns mycket ruffigt så vi åker därifrån. Letar oss ut till Puerto Gelves och ställer oss i marinan ute på en pir. Vi får båtar på bägge sidor av bilen. Nu är vi visserligen längre från stan men miljön är så mycket bättre. På kvällen går vi till snackbaren som ligger i marinan och får ett par tapas var och varsin enchillada. Riktigt gott.