Strålande dag

Torsdagen 27 Juni

Solig och varm morgon 26 grader när jag vaknar, lite tidigare än vanligt men antagligen på grund av värmen. Igår kväll beslöt jag att stanna en dag till här i Valdemarsvik finns ingen anledning åka iväg och bränna diesel när jag står på ett bra ställe. Har fått en ny plats nästan längst ut i hamnen och längs med kajen så jag kan nästan doppa fötterna i vattnet. Åker ut dit och ställer upp mig vid klockan elva.

Utsikten inåt hamnen är fin med alla båtarna och själva centrum i bakgrunden. Det känns nästan som att sitta i båten med kluckandet från vattnet och sjöfåglarna. Härligt.

På eftermiddagen får jag besök av en man som kommer från turistbyrån, han går runt och delar ut kartor över Valdemarsvik med turistinformation. Vi kommer i samspråk ochsnackar ganska länge om livet och dess olika faser och vad man vill se och göra.

Jag har precis läst en artikel i DN om Sveriges bästa och sämsta kommuner att bo i enligt tidningen Fokus undersökning. Den som toppar är Umeå följt av Luleå, Nacka där vi  bodde förut kommer in på plats nio. Valdemarsvik hamnar på en inte så strålande 284:e plats av 290. Jag tyckte inte det fanns någon anledning att berätta det för den entusiastiska turistvärden.

Han återkommer senare och ger mig två uppsättningar av plastbestick med reklam för Valdemarsvik

Vädret strålande växlande molnighet, 27 grader och en svag sjöbris. Sitter under markisen och läser hela dagen. Jag går in först när solen gick ner bakom träden i centrum klockan 2045.