Sorunda

Söndagen 7 Juli

Gråmulen blåsig morgon. Tar det lugnt som alltid. Plockar lite och gör de vanliga morgonrutinerna innan vi rullar iväg strax före tolv för att hinna med tolvfärjan över Skanssundet. Vinden är så kraftig så det bildas så mycket sjö så att färjan rullar. När vi kommit iland åker vi upp till Tumba och köper lite ost och bröd för att komplettera middagen. Sedan åker vi ner till Caravanhallen och går och ser på nya husbilar. Priserna är mycket högre än när vi köpte vår bil.

När vi drömt färdigt om bilarna åker vi ner till Sorunda för att träffa Maggi. Vi sitter på hennes veranda och dricker vitt vin och äter räkor.

Senare på kvällen kommer en av Maggis bekanta över och han har med sig sin hund.  Den älskar sallad och äter upp ett salladshuvud ur Maggis hand.

Hunden är också väldigt förtjust i vinboxar så han sliter sönder en sådan i hopp om att hitta något godis som förstås fanns där.

Nynäshamns posten måste ha haft hjärnsläpp när de gjorde den här första sidan. Man kan ju inte annat tro än att mördaren är Trollmor Maggi. Ingen förstår vad den layoutaren tänkte med.

Maggi kände sig i alla fall utpekad som mördare.


Det blev en trevlig dag som slutade ganska tidigt för Maggi skulle upp tidigt för att åka till Småland.