Mot Gotland

Måndag 8 Juli

Växlande molnighet och 17 grader. Idag ska vi ta det riktigt lugnt för vi ska åka nattfärjan till Gotland så hela dagen ska gå till väntan. Därför står vi kvar på Maggis uppfart fram till klockan ett då vi rullar ner mot färjehamnen. Boel o Martin ska med trefärjan så Amelie tänkte vi skulle åka ner och träffa dem. Det är tusentals människor där så Amelie hittar dom inte. Trångt överallt så vi åker ut till Lövhagen i södra Nynäshamn och ställer oss. Det är ett naturområde vid havet och med kaffeservering och vandrarhem.

Vid femtiden åker vi ner till hamngrillen och köper med oss varsin Kebabtallrik som vi äter i bilen.

Sedan återgår vi till Lövhagen och väntan. Det blir mycket läst när man ska vänta mer än tolv timmar.

Vid halvnio åker vi ner och ställer oss i incheckningskön till Visbyfärjan.

Trots att vi kom nästan direkt efter att föregående färja åkt så är det många som redan står och köar. Passar på att titta på Tv ett par timmar innan vi får köra ombord. Vi får köra upp på däck 5 och sedan backa ut på akterdäcket. Färjan avgår klockan 2355 och vi sitter på däck 7 i aktern nästan ovan bilen men vi kan se den om vi går lite akterut.  Överfärden blir lugn med bara ett par m/s vid och en halvmeters våghöjd. Det är 849 passagerare ombord vilket ganska exakt halvfullt. Resan över tar drygt tre timmar. Så det blir ytterligare  väntan  som fördrivs slumrandes innan vi är framme i Visby.


Avlastningen går snabbt trots att vi står så långt bak. Efter debarkeringen åker vi direkt upp till reningsverket och tömmer tankarna innan vi letar oss fram till ställplatsen i Visby. Strax före klockan fyra är vi äntligen i säng.